17 de novembre de 2007

Ens deixa en Gregori, l’home “dels cabells blancs, la bondat a la cara”


Avui una tràgica notícia ens ha esclatat a la cara, la de la mort del gran referent dels comunistes i de molta gent d’esquerres a Catalunya, la mort d’en Gregori López Raimundo.
Tenia 93 anys i ja sabíem que estava malalt, però tot i així, resulta difícil assumir la pèrdua d’una d’aquelles persones que semblaria que mai ens podran faltar.
En Gregori era potser l’últim exemple viu d’aquells dirigents polítics sacrificats i lleials, capaços de jugar-se fins i tot la vida en defensa d’un ideal. En una època en que la política i les ideologies estan desprestigiades, seria bo recordar el compromís indestructible d’en Gregori.
Aragonès de naixement i català de cor, va ser un defensor radical de les llibertats nacionals de Catalunya. Va ser màxim exponent de la idea del PSUC d'acollida i integració en la cultura catalana dels “altres catalans”.

Però si alguna cosa va caracteritzar la seva vida va ser la lleialtat a una idea, la solidaritat i la igualtat de les persones. Per aquesta idea va passar per l’exili, per la presó, va ser torturat i va tornar per a continuar lluitant en la recuperació de la democràcia, els drets del poble català i la unitat dels comunistes. Perquè en Gregori creia en la unitat dels comunistes, la unitat com a mètode al servei dels més desfavorits, però les forces centrípetes de les esquerres eren massa fortes i, fent honor a la lleialtat a les seves idees, va haver d’escollir. Fins al final militava a EUiA, sent president d’honor del seu estimat PSUC (Viu). Ens ha deixat Gregori, el “dels cabells blancs, la bondat a la cara” que cantava Raimon, i molts militants d’esquerres ens sentim més orfes. Gregori, sempre t’estimarem.

1 comentari:

Toni Salado ha dit...

Iñaki, zer moduz?

Ja he rectificat la meva llista d'ennllaços amb aquesta nova direcció teva.

Per casualitats del destí, la noticia de la mort de Gregorio m'ha agafat en les teves terres: aquest cap de setmana he estat a Viladrau, Taradell, Espinelves...

Besarkada bat,

Toni

potser també t'agradi...

Related Posts with Thumbnails