11 de novembre de 2007

El borbó crida Chavez. Qui li va designar es sentiria orgullós

Antecedents:

  • L'imperi espanyol va perdent les seves colònies a l'Amèrica llatina. El 1898 es posa punt i final a una conquesta que es va iniciar amb un genocidi.
  • El dictador de la veu aflautada anomena JC Borbó successor del seu règim feixista. El borbó, prèvia submissió a les lleis bàsiques de la dictadura, accepta.
  • JM Aznar governa Espanya. Chavez, President de Veneçuela es objecte d'un intent de cop d'estat per la oligarquia del seu país. Els ambaixadors d'Estats Units i Espanya són els únics que reconeixen el nou govern colpista, les multinacionals espanyoles presents a Veneçuela veuen amb bons ulls el cop. El poble veneçolà restitueix Chávez que guanya les següents eleccions amb amplíssima majoria.


Els fets:

  • Chavez i d'altres mandataris llatinoamericans acusen les multinacionals espanyoles d'espoli. El president veneçolà, a més, a més, acusa Aznar de feixista per donar suport al intent de cop d'estat de 2002.
  • Zapatero demana la paraula, el seu segon torn quan els altres mandataris només havien tingut un, per defensar Aznar. Chávez intenta respondre Zapatero i el borbó li crida "¿Por qué no te callas?".
  • El vicepresident cubà, Carlos Lage, surt en defensa de Chávez dient que Aznar havia insultat molt més greument Veneçuela durant molts anys. En el seu torn el president de Nicaragua, Daniel Ortega, li cedeix a Chávez una part del seu temps. Chávez indica que "se reserva el derecho a responder cualquier agresión en cualquier lugar, en cualquier espacio y en cualquier tono". Ortega acaba el torn interpel·lant la responsabilitat dels iberoamericans per "dejarse chantajear por los yanquis y los europeos". A continuació el borbó abandona el plenari en senyal de protesta.


Possibles explicacions del incident (trieu la que vulgueu):

  1. El borbó encara es pensa que reina sobre les persones d'Amèrica Llatina i per tant, l'únic que fa és cridar a l'ordre un virrei seu.
  2. El borbó no pot acceptar de cap de les maneres que es titlli de feixista Aznar. Que sabrà aquest fulano d'en Chavez!! Tothom sap que Aznar només era un aprenent. Però aviem, durant el mandat d'Aznar havia pena de mort? S'executaven rojos i separatistes? Qui era príncep durant el franquisme, Aznar o ell? A qui va anomenar Franco hereu, a Aznar o a ell? Punyetes! Sempre volent-li restar mèrits.
  3. En aquestes cumbres, trobades, etc, ja se sap. Dinar va, sopar ve, vi, cava... I ell, pobre, no te culpa de ser un borbó. Els gens són dèbils... La culpa és de qui li fa seure després a una reunió. Ni pair be un bon brandy es pot...


Conclussió:

És el problema ve de qui és cap d'estat sense haver-se presentat mai a unes eleccions. Com que no està acostumat al parlamentarisme ni a que li portin la contraria, a la que ho fan s'emprenya com un nen consentit a qui els seus pares fan callar per primera vegada.
Qui ha atorgat poders en aquest senyor per anar fent el burro pel món? Si vol passejar-se pel món gratis, que es presenti a unes eleccions i s'ho guanyi. No cal ni que siguin unes presidencials, si surt elegit regidor de Vic i governa amb determinades persones, també podrà viatjar de franc...


Solució:


III República ja!!! I els borbons... a l'exili!!!

Cap comentari:

potser també t'agradi...

Related Posts with Thumbnails